jueves, 2 de diciembre de 2010

CONFERÈNCIA DEL PROFESSOR JAUME MARTÍNEZ

El Dimecres 24 de Novembre assistirem a una conferència del Professor Jaume Martínez Bonafé, tractava el tema "¿De què parlen els llibres de text?". D'aquella conferència traiem diverses idees com que els llibres de text son un recurs per a l'aprenentatge, ens ajuden a ensenyar i son la posibilitat d'aprendre. Un llibre de text, vist des de una altra perspectiva, no sols es un recurs sino també potser:

  1. Una teoria de l'escola
  2. Una teoria corresponent al treball docent, de la formació i del coneixement docent
  3. Un discurs
  4. Un gran negoci editorial.
El llibre de text s'identifica en una pedagogía escolàstica, les seues caracteristiques son: la separació del subjecte respecte del coneixement a construir i la separaciço entre la vida social i cultural del subjecte i la experiencia institucional de l'escola.
Parlà tambè entre altres coses de la Cultura Popular, aquesta no està inclosa en el curriculum, però forma part  important de la nostra cultura i relacions socials.
També parlà de quin mestre hi ha darrere del llibre de text, i deia que el llibre de text organitza el treball del mestre d'una determinada manera, es un treball alienat, el mestre no controla ni els procesos, ni els mitjans ni els resultats de producciò, per això podem arribar a la conclusió que el llibre de text es una ferramenta de desprofesionalització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario